Už v zimní přípravě to bylo vidět. Hráči prostějovského eskáčka zprvu v zápasech opatrně našlapují, jako kdyby nevěděli, co si proti soupeři mohou dovolit. Úvody utkání bývají pravda občas opatrnější, ale zde jde mluvit klidně o ustrašenosti.

Nastal přelom dubna a května, konec sezóny se blíží. Jenže v tomhle směru, zdá se, tým Pavla Šustra zatím nepřekročil svůj stín. Zejména v začátcích utkání Prostějov (ne)překvapuje svou plachostí. Až ve druhé půli poločasu, případně po přestávce, se obvykle výkony borců zvedají, byť v domácím prostředí občas neplatí ani to.

Lodivod Šustr si je této slabiny velice dobře vědom. O „nedostatku odvahy“ a „nastavení hlavy“ hovoří téměř po každém zápase. Obojí spolu samozřejmě souvisí. Teď jen najít způsob, jak se tohoto problému zbavit. Něco na uvolnění v šatně před zápasem, či dokonce meditace? Snad… Možnosti by se našly. A najít by se měly, už jen proto, aby se eskáčko udrželo nahoře. Tým už přitom měl možnost se za sezónu herně otrkat. Navíc pravidelně dokazuje, že funguje jak po celkové, tak po individuální stránce. Navíc trenér Šustr vtiskl týmu určitý směr a ukazuje se, že zvolil dobře.

V případě fotbalistů eskáčka zkrátka platí název jednoho z dílů detektivního seriálu Castle na zabití: Hlavní je hlava. V pátek se o tom mohli přesvědčit fanoušci po celé republice. Prostějov v přímém přenosu na ČT SPORT v Ústí nad Labem opět překvapil, když se to nečekalo…