Od opilých lidí nemůžete většinou čekat nic dobrého. A když ještě ke všemu člověk notně posílený alkoholem venčí v parku temperamentního psa, pak je rovnou založeno na pořádný malér. K nahlášenému případu napadení člověka psem v Kolářových sadech vyjížděli minulé pondělí policisté. Jak záhy na místě zjistili, daleko agresivnější byl páníček, který se pustil dokonce do strážců zákona. Ti museli nakonec použít donucovacích prostředků a opilého majitele stafordšírského bulteriéra strhli na zem. Samotný chlapík skončil na záchytce.

 

Při incidentu v parku během pravého poledne měl neznámý muž čelit i útoku psa. „V pondělí 26. dubna ve 12.40 hodin mělo dojít v Kolářových sadech v Prostějově k incidentu mezi dvěma muži. Podle sdělení oznamovatele a svědků měl dosud nezjištěný poškozený čelit útoku jednačtyřicetiletého muže i jeho psa. Po napadení psem rasy stafordšírský bulteriér měl poškozený utržit ránu i od jeho pána, ale nakonec se mu podařilo utéct. Před přivolanými policisty se majitel psa pokusil utéct také, ale nepodařilo se mu to. Protože hrozil během dalších úkonů útok zvířete, vyzvali policisté muže, aby ho přivázal,“ popsal vyhrocenou situaci František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Viditelně opilý pejskař výzvy policejní hlídky sice uposlechl, ale po přivázání psa se o útěk pokusil znovu. „Policisty byl dostižen a s využitím donucovacích prostředků sveden k zemi i zajištěn. Při zákroku utrpěl oděrky, ale po prohlídce lékařem nic nebránilo jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Tam byl umístěn pro přetrvávající agresivní chování a v zájmu ochrany jeho života a zdraví. Provedenou dechovou zkouškou u něj policisté změřili 2,57 promile alkoholu v dechu. Přesné příčiny, okolnosti, míra zavinění incidentu i totožnost poškozeného jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedl Kořínek.

Na otázku Večerníku, co se po odvozu agresivního a opilého páníčka na záchytku stalo s jeho psem, přišla konkrétní odpověď. „O psa se na žádost zakročujících policistů postarali strážníci městské policie, kteří ho odchytili a předali přítelkyni zajištěného muže,“ sdělil mluvčí prostějovské policie.