Vlastní dospělou dceru v úterý 4. října večer surově zmlátil poblíž centra Prostějova čtyřiapadesátiletý muž. Osmadvacetiletá žena skončila po fyzickém útoku v nemocnici a u zubaře, kde určitě nebyla naposledy...

Noční hádka začala těsně před úterní půlnocí, kdy strážníci Městské policie Prostějov vyrazili prověřit anonymní telefonické oznámení, které se týkalo hádky mezi mužem a ženou poblíž na ulici nedaleko centra města. Ostrý spor gradoval, až nakonec chlap v opilecké pýše začal dceru mlátit. Sázel jí jeden tvrdý úder pěstí za druhým do oblasti hlavy, hrudníku i do břicha. Když se začali sbíhat ženě na pomoc náhodní svědkové, surovec zbaběle utekl. Přivolaná hlídka našla ženu ve zbědovaném stavu. „Měla po útoku vyražený zub a viditelné odřeniny po těle. Byla převezena na ošetření do nemocnice,“ sdělila Tereza Greplová, Vedoucí oddělení skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov s tím, že od napadené ženy strážníci zjistili, že k potyčce došlo právě s jejím otcem. Napadená měla štěstí, že incident viděla skupina náhodných svědků, kteří jí pomohli a útočníkovi zabránili v dalším útoku.

Následně muži zákona vyhledali útočníka v jeho bytě, který se nacházel nedaleko od místa incidentu. Silně podnapilý chlapík ovšem jakékoliv násilí vůči dceři popřel. Měl však smůlu, protože jeho surový útok na vlastní dceru vidělo a detailně popsalo několik již zmíněných svědků. „Dotyčný dechovou zkoušku na alkohol odmítl. Svým jednáním je nyní podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Vzhledem k tomu, že k napadení došlo mezi osobami blízkými, bude přestupek projednán správním orgánem pouze se souhlasem napadené ženy. O tom byla poškozená hlídkou řádně poučena,“ doplnila Greplová.