Výhodu vlastní haly Národního sportovního centra PV měly v úvodním kole extraligy žen ČR U22 mladé volejbalistky VK Prostějov. V postup z výkonnostní skupiny "C o 7. až 9. místo do vyšší grupy B jej sice nepřetavily, ale druhou pozicí alespoň nespadly níž. A v soutěži jsou zatím na klíčové osmé příčce, tedy poslední postupové do závěrečného turnaje Final 8.

Jednodenní klání v domácím prostředí otevřel tým vékáčka důležitým vítězstvím v hanáckém derby nad Přerovem 3:1. „Z naší strany dobře zvládnuté utkání. První dva sety byly hodně vyrovnané, druhý jsme těsně ztratili. Ale holky se tím nenechaly rozhodit, naopak se v dalším průběhu zlepšily a zbytek zápasu měly pod kontrolou,“ chválil kouč prostějovské dvaadvacítky Zdeněk Sklenář.

Pokud by jeho svěřenkyně na závěr dne porazily i Hradec Králové, posunuly by se pro druhé extraligové dějství do béčka. Leč podlehly 1:3. „Vývoj byl dost podobný, ale v opačném gardu. Tentokrát nás těsně prohraná druhá sada výsledkem 30:32 srazila dolů, následně už měl navrch Hradec a my jsme trochu odpadli,“ uznal Sklenář.

Jak je jeho zvykem, přesto bral turnaj pozitivně. „Větší prostor na hřišti dostaly holky, které v předchozích střetnutích první ligy žen s Dobřichovicemi tolik nehrály. A setrvání ve skupině C má nakonec jednu výhodu: příště nemusíme aspoň cestovat nikam daleko, pojedeme do poměrně blízkého Uherského Hradiště. Postoupit určitě zkusíme tam přes Slováckou Slávii a Lvy Praha,“ ujistil trenér s úsměvem. 

EXTRALIGA ŽEN ČR U22

1. KOLO

Skupina C (Prostějov) – výsledky VK Prostějov: - Přerov 3:1 (24, -23, 19, 17), - Hradec Králové 1:3 (24, -30, -19, -16). Pořadí: 1. Hradec Králové 5, 2. VK Prostějov 3, 3. Přerov 1.

Celkové průběžné pořadí: 1. Dukla Liberec 11, 2. Olymp Praha 10, 3. KP Brno 9, 4. VO Lanškroun 8, 5. TJ Ostrava 7, 6. Lvi Praha 6, 7. Hradec Králové 5, 8. VK Prostějov 4, 9. Volejbal Přerov 3, 10. Uherské Hradiště 2, 11. Tatran Střešovice 1. České Budějovice ze soutěže odstoupily.