Proč to nehlásili?! K dalšímu ničení aut mělo dojít začátkem uplynulého týdne ve Studentské ulici v Prostějově. Přestože se na sociálních sítích objevila četná svědectví, policie tento případ oficiálně vůbec neeviduje... 

Někdo jim poničil auta, oni si zanadávali a smířili se s tím. Zřejmě přitom byli přesvědčeni, že by „policisté stejně nic nevypátrali“. Tak to vypadá v případě řidičů, kteří měli své vozy začátkem uplynulého týdne zaparkované v ulici Studentská v Prostějově. „Ten dement, co v noci zkopal zrcátka na autech, by potřeboval svázat, hodit do kufru a odvézt do Polska,“ vyjádřil se ve facebookové skupině Prostějov Bez Cenzury jeden z Prostějovanů, k němuž se přidali i další. Někteří hovořili o tom, že k ničení aut mohlo docházet i v nedaleké Jezdecké ulici. 

Večerník se pokusil celou událost ověřit přímo u policistů, ti však podobný případ v záznamech vůbec nemají. „Takovou událost neevidujeme,“ zareagoval na naše dotazy František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. Podobně jsme pochodili i u prostějovských strážníků, kteří u podobných případů bývají jako první. „Pouze v sobotu šestadvacátého prosince bylo zjištěno jedno vozidlo na parkovišti v Brněnské ulici, které mělo rozbité boční okénko dlažební kostkou. Jednalo se o čin neznámého pachatele. Případ byl předán Policii ČR,“ uvedla Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Jedinou rozsáhlejší nahlášenou událostí, kdy byl objeven větší počet poškozených aut, tak zůstává říjnové řádění vandala ve Vrahovicích. Tehdy byly poničeny hned tři desítky vozidel.