Do Chance ligy nově zamířily extraligové ikony Erik Hrňa s Lukášem Krenželokem, v rámci soutěže pak kluby mění letošní nejlepší kanonýr Lukáš Žálčík i loňský král střelců Riku Sihvonen.

Jan HOLÝ (O, 28 let, Litoměřice→ Slavia)
Dlouhodobě patří k prvoligové špičce: vždyť od roku 2018 získal v soutěži víc bodů než Holý už jen jeden jediný bek – Jan Pohl. Holý je navíc podstatně všestrannější. Kromě toho má ideální parametry: hokejku drží napravo a měří 186 centimetrů.

Jan POHL (O, 32 let, Žilina → Poruba)
Ofenzivní démon – v prvoligové kariéře si drží průměr 0,65 získaného bodu na zápas. V sezoně 2021/2022 získal cenu pro nejlepšího obránce Chance ligy. Hlavně díky tomu, jak jedinečný má přehled o hře. Poruba věří, že jim Pohl pomůže s přesilovkami, které Ostravanům letos moc nešly.

https://www.hokej.cz/min.php?file=%2Fstatic%2Fhokejkatv%2F20220610-HTV-HOKEJCZ-X5Q9RP2g4mt_own&w=768");">
 
 
Sestřih gólů Jana Pohla v sezoně 2021/2022

Jakub TEPER (O, 31 let, Frýdek-Místek → Vsetín)
Po třech letech se vrací na Lapač, kde slavil postup do první ligy a kde ho milovaly tribuny. Z Tepera mezitím vyrostla osobnost soutěže: v uplynulé sezoně byl se 26 body pátým nejproduktivnějším zadákem. Na pátém místě skončil i v další statistice – počtu zblokovaných střel. To svědčí o jeho mimořádné univerzálnosti. 

Lukáš KRENŽELOK (Ú, 40 let, Vítkovice → Poruba)
Bezprostředně po konci extraligové sezony byl rozhodnutý, že s hokejem skončí. I proto, že mu ve Vítkovicích vypršela smlouva. Pak to v něm ale začalo hlodat a... Plácl si s Porubou! Má za úkol, aby ambiciózní tým začal naplňovat papírové předpoklady a skutečně bojoval o prvoligové prvenství.

Erik HRŇA (Ú, 35 let, Třinec → Vsetín)
Po třinácti letech se vrací domů na Valašsko. Ne proto, že je za zenitem kariéry a nic jiného mu vlastně nezbývá. Hrňa měl na stole víc nabídek: mohl zůstat v třinecké organizaci, stála o něj i extraligová Olomouc. Obávaný přesilovkový kanonýr už se ale nemohl dočkat zaplněného Lapače.

Lukáš ŽÁLČÍK (Ú, 32 let, Šumperk → Pardubice B)
130 gólů ve 238 zápasech. Taková je bilance Lukáše Žálčíka za posledních pět sezon. V tomto ohledu je suverénně nejlepší, nikdo další se nedostal ani přes stovku. Jenže... I když letos Žálčík poprvé v kariéře převzal korunu pro krále střelců, sestupu Šumperka nezabránil. Údajně o něj pak hodně stáli na Vsetíně, Žálčíka nicméně zlákala vidina možných startů v pardubickém áčku.

 
Žálčík třemi body zařídil skalp prvoligového lídra

Petr MRÁZEK (Ú, 28 let, Zlín → Poruba)
Pokud je Žálčík nejlepším střelcem Chance ligy v souhrnu předešlých pěti sezon, Mrázek pro změnu vévodí žebříčku uplynulých tří ročníků: ve 152 zápasech nasázel 70 gólů! Letos byl nejlepším střelcem Beranů, kteří to dotáhli až k poháru.

Riku SIHVONEN (Ú, 25 let, Vsetín → Litoměřice)
Angažmá v rámci Chance ligy během léta nezměnil pouze Lukáš Žálčík, nejlepší kanonýr sezony 2022/2023, ale také Riku Sihvonen, jenž vyhrál korunu pro krále střelců o rok předtím. Zpátky do Litoměřic se vrací po jediné sezoně na Vsetíně. 

Marek RAČUK (Ú, 31 let, Krakov → Prostějov)
V sezoně 2018/2019 skončil v kanadském bodování Chance ligy na pátém místě, rok nato dokonce třetí. Jde o dominantní typ centra, jenž se velmi těžko odstavuje od puku. V minulosti ho ovšem srážela nevyrovnanost výkonů, ne vždy totiž působil zcela soustředěným dojmem.

Jakub ŠLAHAŘ (Ú, 32 let, Poruba → Zlín)
Po složité sezoně 2021/2022 opět získal rytmus, v Porubě sbíral skoro bod na zápas a kromě toho válel při oslabení, v němž byli Ostravané nejlepší v lize. Mateřský Zlín rychle pochopil, že udělal chybu, když o Šlahaře předtím nestál, a tak ho přemluvil k návratu. 

https://www.hokej.cz/min.php?file=%2Fstatic%2Fhokejkatv%2F20230308-2906918-U-POR-ZLN-slahar_own&w=768");">