Že je léto ještě daleko? Jak pro koho. Třeba u organizátorů táborů to neplatí, jejich přípravy běží na plné obrátky. Termíny už jsou známé, nyní ke všemu spouští registraci. A co tedy děti čeká? Je toho hodně. Například němčický dům dětí a mládeže Orion chce obsadit hned dvanáct táborů.

„Z toho je sedm pobytových a pět příměstských. Zájem je už teď obrovský, ale udržovali jsme zatím rodiče v hezkém napětí. Až dnes jsme spustili registraci,“ prozradila koncem uplynulého týdne s úsměvem ředitelka Orionu Eva Bašková.

Orion nabídne mezi tábory hned několik novinek. „Nově máme třeba lukostřelecký příměstský tábor. A na jeden dokonce bereme i dospělé děti ve věku devatenáct či pětadvacet let. Pojedeme s nimi do ‚Česko-Saského Švýcarska‘,“ popisuje plány Bašková.

Pozadu ale nezůstává ani třeba vrbátecký Volňásek. Chystá například pobytový tábor Trosečníci v obci s poetickým názvem Smraďavka. Nebo rodinný tábor Pevnost Boyard, kde se může, jak už název napovídá, účastnit klidně celá rodina.

Tradičně hodně táborů nabízí také Sportcentrum DDM Prostějov. A opět s různými zaměřeními: tematické, sportovní, zážitkové jako například Pán prstenů nebo adrenalinový. Zážitky slibuje rovněž tábor pro bikery v Rychlebských horách. „Táborů nebude míň, někteří kolegové teprve připravují. Snaha z naší strany je, aby jich bylo i víc, aby měli rodiče možnost výběru a aby se hlavně na ně děti dostaly, jelikož už teď je velká část vypsaných táborů dost zaplněná,“ konstatuje za Sportcentrum DDM Prostějov Kateřina Koudelková.

Nad letními akcemi samozřejmě visí strašák koronaviru. „Pokud to ale covid a hygiena nezakážou, tak tábory budou, pobytové i příměstské,“ konstatuje Koudelková. „Koronavirus? Ani nad tím nepřemýšlíme, že by léto nebylo,“ vzkazuje pak Eva Bašková.