Pokud vše zůstane, jak bylo bezprostředně po změně počtu týmů v nadstavbových skupinách A1 a A2 rozhodnuto, vstoupí do další fáze Kooperativa NBL basketbalisté BK Olomoucko 27. února domácím zápasem proti Královským sokolům z Hradce Králové.

„Rozpis je daný, není však vyloučeno, že se ještě o týden posune. Záleží to na aktuálních pravidlech po reprezentační pauze. Pokud by hráči museli po zápasech národního výběru do povinné karantény, může se start nadstavby o týden posunout. Je to otevřené,“ poznamenal sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Systém nadstavy bude dvoukolový, soupeři proti sobě budou hrát doma a venku. Čtyři nejlepší postoupí do předkola play-off, pro poslední dva týmy skupiny A2 sezóna skončí na začátku dubna.

„Na desáté místo, ze kterého se ještě postupuje do předkola, ztrácíme čtyři výhry. Je to docela hodně, ale pokud nám vyjde vstup do druhé části sezóny, můžeme se ještě dotáhnout. Rozhodně nic nevzdáváme,“ uvedl Pekárek.

Vzhledem k výkonosti týmů v probíhajícím ročníku soutěže se předpokládají vyrovnané duely. Svitavy, které vstoupí do skupiny A2 na prvním místě, mají na čtvrtý Děčín náskok jediné výhry. Tabulka se tak může měnit prakticky po každém kole.

„Bude to zajímavé, každý může porazit každého. Věřím, že můžeme výrazně přispět k dramatickému průběhu skupiny A2. Pokud se nám už budou vyhýbat zranění, budeme v každém zápase konkurenceschopní,“ poznamenal sportovní manažer BK Olomoucko Pekárek. 

 

program BK Olomoucko ve skupině A2 Kooperativa NBL

 

BK Olomoucko – Královští sokoli 27. 2. 18:00

Dekstone Tuři Svitavy – BK Olomoucko 3. 3. čas bude upřesněn

BK Olomoucko – NH Ostrava 6. 3. 18:00

BK Olomoucko – BK Armex Děčín 10. 3. 18:00

Sluneta Ústí nad Labem – BK Olomoucko 13. 3. 18:00

Královští sokoli – BK Olomoucko 17. 3. 17:00

BK Olomoucko – Dekstone Tuři Svitavy 20. 3. 18:00

NH Ostrava – BK Olomoucko 24. 3. 17:30

BK Armex Děčín – BK Olomoucko 27. 3. 18:00

BK Olomoucko – Sluneta Ústí nad Labem 3. 4. 18:00