Kvalitní a vyrovnanou hru mohou čekat fotbaloví fanoušci od příštího zápasu 1.SK Prostějov. Celek trenéra Pavla Šustra totiž na svém hřišti vyzve Vlašim, která se trvale nachází v půlce tabulky. Před reprezentační pauzou jí náleželo sedmé místo.

Vlašim má na jaře zatím bodově vyváženou bilanci. Z odehraných tří zápasů těsně porazila Šumperk, remizovala se silným Ústím nad Labem a poněkud překvapivě padla s Táborskem. K tomu všemu jí stačil pouhý jediný gól. Tým ovšem branky střílet umí. Vždyť na podzim vyprovodil Žižkov výsledkem 3:0.

Celkově je na tom v číslech podobně jako Prostějov. Vlašim dala mírně gólů méně, naopak o jeden více dostala. Střelecky vyniká pouze Marek Červenka se čtyřmi zásahy, řada dalších hráčů je na dvou trefách.

Vlašim před začátkem jara mírně posilovala. Do kádru přišel zejména útočník Fortune Bassey, který se nedávno skvěle uvedl ve třetiligovém Radotíně a neztratil se ani o úroveň výše v Ústí nad Labem. Do útoku dále přišel Matěj Jurásek, do zálohy Jakub Křišťan a do brány jeho jmenovec Markovič. Vesměs platí, že jde o mladé hráče, ovšem s prvoligovými zkušenostmi. Obrana týmu zůstala prakticky stejná.

Prostějov by proti Vlašimi měl vyrukovat s kompletním týmem. Jistý otazník se snad může vznášet nad startem stopera Aleše Schustera z důvodu svalového zranění. Celkově by ale mělo platit, že marodka bude téměř prázdná a tým po dvou jarních výhrách v dobrém rozmaru.

Utkání 16. kola Fortuna:Národní ligy se uskuteční 3. dubna na fotbalovém stadionu SCM Za Místním nádražím v Prostějově. Jeho zahájení je naplánováno na 16.30.