Zde berou velikonoční svátky vážně. Pokud příští rok budete hledat místo, kde trávit Velikonoce a skutečně zažít tu pravou atmosféru, doporučujeme Dřevnovice. Na řadě míst v obci bylo i bez mrknutí do kalendáře jasně vidět, které roční období panuje. A nejvíce v ovocné zahradě. V ní návštěvník našel řadu obřích slaměných soch, navíc ve velikonočním.

 

„Postavičky tam budeme mít až do podzimu, jsou vystaveny celoročně. Akorát kocar odstraníme. Vždycky máme doplněná nějaká zvířata, i u kapličky ponocného,“ připomněla starostka obce Bohumila Charvátová.

Velikonoce v ovocné zahradě, to už je pomalu klasika. „Loni jsme měli slepice a kohouty a takové krojované děvčátko s chlapcem, kteří měli ošatku. Letos jsme trochu chtěli změnit téma, aby měly děti v zahradě něco jiného,“ vysvětlila. Výzdobu doplnily také všudypřítomné kraslice. „Každý rok vymýšlíme něco nového, snažíme se o změnu, aby to hlavně zaujalo,“ uvedla.

Obyvatele obce pak mohl potěšit fakt, že se nenašel vandal, který by výzdobu poničil.

Ta se přitom nacházela i na řadě dalších míst obce. „Letos jsme měli vyhlášenou velikonoční soutěž Nazdob si svůj dům. A zapojilo se pětapadesát domů, takže jsou všude vejce, vyřezávaní zajíci, každý tomu dal, co mohl. Jsme moc rádi, že je dědinka o Velikonocích nazdobená, navíc díky přičinění našich občanů,“ poděkovala místním obyvatelům. Nevyhlášená cena PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku „O nejvelikonočnější obec“ tak má svého vítěze.