Noční zákaz vycházení během nouzového stavu nedodrželi minulé úterý dva pánové z Prostějova. Ti se navíc okolo půlnoci pohybovali venku bez nasazených respirátorů. Někdo je udal, takže ke zmíněné dvojici vyjela policejní hlídka. Jeden z mužů si dal od strážců zákona říct a nakonec spal v klidu doma. Druhý, pod silným vlivem alkoholu, ovšem vzdoroval a kvůli své agresivitě skončil na záchytce.

 

„V úterý 6. dubna chvíli po půlnoci jsme na lince tísňového volání přijali oznámení o dvou mužích, kteří se mají navzdory vládnímu zákazu pohybovat v Okružní ulici v Prostějově. K prověření věci byli na místo vysláni policisté oddělení hlídkové služby, kteří muže ve věku 27 a 31 let na místě opravdu nalezli. Kromě uvedeného muži navíc neměli nasazenou ochranu dýchacích cest, přestože měli respirátory u sebe,“ informoval o situaci z úterní noci František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Policisté se věc pokusili vyřešit smírnou cestou. Ale narazili! „Starší z mužů jejich výzvy uposlechl, respirátor si nasadil a odešel domů. Mladší ovšem neochotou ke spolupráci snahu policistů o mírné řešení již od počátku hatil. Opakované výzvy policistů neuposlechl a s policisty jednal se vzrůstající agresivitou. Proto policisté muže podezřelého z několika přestupků na místě zajistili a k dalším úkonům eskortovali na služebnu. Tam u něj provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,99 promile alkoholu v dechu a orientačním testem také přítomnost látky THC. Protože muž dále odmítal respektovat platná nařízení a byl stále agresivní, rozhodli policisté o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice,“ sdělil mluvčí prostějovské policie s tím, že přestupkové jednání obou mužů bude k dořešení postoupeno příslušným správním orgánům.