Mladá matka dvouletého dítěte se zpila pod obraz. V alkoholovém opojení pak slovně, a dokonce i fyzicky napadla svoji maminku, čemuž učinili přítrž až přivolaní policisté. Nejsmutnější na tom je, že incidentu dvou žen přihlíželo dvouleté dítě, jehož osmnáctiletá matka nakonec skončila na záchytce. A batole u babičky...

 

V úterý 4. května v ranních hodinách došlo v severozápadní části Prostějova k incidentu mezi matkou a její osmnáctiletou dcerou. „Předmětem verbálního sporu mělo být to, že matka své dceři odmítla vydat její dítě s ohledem na její zjevnou podnapilost. Matka dítěte s tím však nesouhlasila a dožadovala se jeho vydání. Své matce nadávala, vyhrožovala a pokusila se ji napadnout ještě i za přítomnosti policistů. Protože ve svém protiprávním jednání pokračovala i přes jejich výzvy, byla na místě zajištěna a k dalším úkonům eskortována na policejní služebnu,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Po provedení nezbytných administrativních úkonů a dechové zkoušce s výsledkem 1,54 promile alkoholu v dechu byla agresivní žena k vystřízlivění umístěna do protialkoholní záchytné stanice. „Její dítě zůstalo v péči babičky. Pro jednání vůči své matce je žena podezřelá z přestupku proti občanskému soužití a pro neuposlechnutí výzev policistů z přestupku proti veřejnému pořádku, za což jí hrozí pokuta až do výše deset tisíc korun,“ doplnil mluvčí prostějovské policie.