Hladina Podhradského rybníka se v pátek 22. května 2020 doslova zavřela nad čtyřiatřicetiletým mužem, který dostal chuť se vykoupat. Jeho záměr se mu však stal osudným. Po dlouhém prohledávání části rybníka v okolí břehu pod plumlovským zámkem, kde byl muž naposledy spatřen, jej bez známek života vylovili policejní potápěči.

V celé záležitosti sehrál zásadní roli alkohol. Místní rodák dle svědků delší čas popíjel na pláži u Podhradského rybníka ve společnosti dvou bezdomovců. Následně se vydal do vody. Povedení kumpáni dle svědků vůbec nezaznamenali jeho zmizení, a tak záchranku na místo zavolali až lidé procházející po hrázi rybníka. Ti si všimli, jak omámený plavec zmizel pod vodní hladinou nedaleko keře rostoucího na břehu rybníka a už se nevynořil.

Smrt místního rodáka, který se do Plumlova vrátil poté, co se rozešel s přítelkyní, vyvolala řadu reakcí. Nejčastěji se objevovaly kondolence směrem k rodině zemřelého. Na zarostlém balvanu poblíž místa tragédie později vznikl improvizovaný přírodní pomníček s andělíčkem, dvěma kříži a několika oblázky.

Dá se předpokládat, že vzhledem k prvnímu výročí události se na něm tento pátek svíčky opět rozhoří novými plameny.