K nepříjemné nehodě došlo minulé úterý 1. června odpoledne v ulici Šárka v Prostějově. Řidič vysokého věku za volantem škodovky absolutně nezvládl řízení a narazil do stojícího auta. To pak přimáčklo na další zaparkované vozidlo třiapadesátiletou chodkyni! Žena skončila v nemocnici se zraněním, naštěstí jen lehčího rázu.

 

„Třiaosmdesátiletý řidič jel ve vozidle Škoda Felicia ve směru od ulice Dolní k ulici Lidická a nezvládl jízdu. Za jednou z křižovatek narazil do zadní části stojícího a zaparkovaného vozidla Škoda Fabia, před kterým v tu dobu stála třiapadesátiletá žena. Vlivem nárazu došlo k posunutí Fabie, která ženu přimáčkla na další vozidlo zaparkované v řadě aut. Důsledkem bylo zranění ženy, naštěstí jen lehčího rázu, se kterým byla sanitkou převezena do místní nemocnice,“ popsala kolizi Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nehoda je nadále v šetření, materiální škoda byla předběžně stanovena na 25 000 korun. „Dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by třiaosmdesátiletý senior řídil pod vlivem alkoholu,“ dodala Zajícová.