Tragicky mohla dopadnout nehoda, která se stala v pondělí 30. srpna na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov. Odpoledne tudy jel třiapadesátiletý řidič nákladního vozidla Mercedes Benz s návěsem pod vlivem alkoholu. Rázem začal přejíždět z pravého pomalého jízdního pruhu do levého v době, kdy zde jelo jiné nákladní vozidlo s návěsem, které omezil v jízdě.

„Aby řidič druhého auta zabránil kontaktu mezi vozidly, vyjel koly vlevo mimo komunikaci, kde levou stranou nákladního vozidla narazil do čtyř kusů dálničních svodidel, o která se otřel. Zabránit střetu mezi nákladními vozidly se řidiči omezeného vozu naštěstí podařilo, muž v Mercedesu pokračoval dál bez zastavení,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

O chvíli později ho ale na čerpací stanici zastavila policejní hlídka z dálničního oddělení. „Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která vykázala pozitivní hodnoty, a ne zrovna malé. Při první řidič nadýchal 1,97 promile a při druhé 1,90 promile alkoholu. Muž nezapíral a k požití alkoholu se policistům přiznal. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. U druhého řidiče se požití alkoholu před jízdou nepotvrdilo. Hmotná škoda na náklaďáku a svodidlech byla předběžně stanovena na sedmdesát tisíc korun,“ dodala Zajícová s tím, že v souvislosti s požitým alkoholem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.