Stejně jako v případě Líšně byl minulý soutěžní ročník pro 1.SK Prostějov výjimečný. I na Hané bylo zřejmé, že obhajovat úspěch v podobě třetí příčky bude opravdu hodně obtížné. V létě a nečekaně i v průběhu podzimu došlo k poměrně zásadním změnám, které výsledky týmu jistě také ovlivnily. Tohle vše je třeba brát v úvahu při zpětném ohlédnutí za podzimní sezónou, která vzhledem k několika odloženým zápasům 16. kola ještě úplně neskončila.

Chvíli poté, co eskáčko oslavilo historické umístění ve druhé nejvyšší soutěži, vešla ve známost nutnost poohlédnout se po novém trenérovi. Ten dosavadní totiž stejně jako někteří hráči profitoval z úspěchu a dobrého jména klubu, důsledkem čehož byly nabídky na zajímavější angažmá. Do letní přípravy se tak tým pustil pod vedením nového trenéra Jiřího Jarošíka.

Odešly také některé klíčové postavy uplynulého ročníku, ať už to byl Jurásek, Matoušek, Zlatohlávek, nebo Píchal. Oslabila tím především ofenziva, zatímco v obranné fázi nastal naopak přetlak, což vedlo k uvolnění Suse či Baly. V zadních řadách se vzhledem k přídělu branek v některých úvodních zápasech ukázalo jako nezbytné posílení kvalit a zkušeností. To bezezbytku splnil jak příchod Schaffartzika z Opavy, který vytvořil stabilní stoperskou dvojici se Schusterem, tak Urbance ze Žižkova.

 

Speciální příloha FOTBAL EXTRA vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 6. prosince