Touhu po dobrodružství a chuť prožít pořádný adrenalin má Milan Spáčil v krvi. Rodák z Olšan u Prostějova, bydlící momentálně ve Vrahovicích, absolvoval v minulosti televizní soutěže Staňte se milionářem a 1 proti 100, potom jako automechanik pomáhal známému šoférovi Tomáši Tomečkovi hned při dvou ročnících maratonského rallye závodu Africa Eco Race. A teď se ve stejné roli vydá i na nejslavnější Rallye Dakar, jejíž nejbližší edice se pojede od 1. do 14. ledna v Saúdské Arábii!

„Tentokrát budu součástí profesionální stáje FESH FESH, která na Dakar 2022 vyšle hned čtyři kamiony Tatra s posádkami. Já pojedu v doprovodném voze a po každé etapě budu společně s dalšími provádět nutnou údržbu i potřebné opravy. Strašně se těším! Sice vím, jak strašně náročné dva týdny mě čekají, ale ty úžasné zážitky, které nasbírám, za to rozhodně stojí,“ prozradil Večerníku Milan Spáčil.

Stáji FESH FESH, která navazuje na Bonver Dakar Project, ho doporučil právě zmíněný Tomeček. „Věděl, že oni shání mechanika, tak jim zavolal a řekl o mně. A vyšlo to, budu na Rallye Dakar! Se zveřejněním dalších podrobností bych však ještě rád počkal, až se moje účast stane definitivně jistou. V dnešní covidové době se může stát cokoliv, nechci nic zakřiknout,“ upozornil Spáčil.

Obsáhlý materiál o jeho plánované cestě na motoristickou veřejností ostře sledovanou akci tak ve Večerníku přineseme později, nedlouho před startem 44. ročníku Rallye Dakar 2022.