Lékaři Ondřej a Kateřina se při své práci často dotýkají nedotknutelného. Průkopníci české nemocniční paliativní péče otevírají v celovečerním dokumentu témata, která z našich životů v podstatě zmizela. Dokumentární snímek bude k vidění ve středu 2. února od 20:00 hodin.

O posledních věcech člověka se špatně mluví, píše i natáčí filmy. O to větší je úspěch režisérky Adéla Komrzý, které se podařilo natočit nesmírně citlivý a lidský dokument Jednotka intenzivního života. „Díky spolupráci s Nemocnicí AGEL Prostějov se nám podařilo zajistit na projekci filmu předního odborníka paliativní péče doc. MUDr. Miroslava Kalu, CSc., který projekci doprovodí úvodem a s nímž budeme po filmu besedovat. Už teď ale víme, že lékařů přijde besedovat více a možná přijede i paní režisérka,“ zve ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová.

Režisérka Adéla Komrzý v průběhu tří let dokumentovala Oddělení paliativní péče ve VFN na Karlově náměstí v Praze. To vzniklo jako pilotní projekt, jenž má sloužit jako modelový příklad ostatním nemocnicím. Tým odborníků pomáhá pacientům nalézt řešení a učinit rozhodnutí, které pro ně v době nekonečných možností umělého prodlužování života může být dobré. Protože život neznamená jen to, že srdce bije a plíce dýchají…