Většina rodičů se snaží zpestřit dvouměsíční volno dětem tím, že je pošle alespoň na jeden letní tábor. Ale jak poznat, který je právě pro jejich špunta ten správný? Určitě tábor vybírejte primárně podle jeho tematického zaměření. Děti si nejvíce užijí program, který bude podporovat jejich zájmy.

 

SPORTOVNÍ..

Pokud je vaše ratolest akční, tak právě tento typ tábora je správnou volbou. Konkrétní zaměření je různorodé – obecně sportovní, tenisové, plavecké, cyklistické, fotbalové, parkourové, in-lineové, lezecké.

UMĚLECKÝ...

Má vaše dítě kreativní duši? Pak jsou pro něj vhodné tábory zaměřené umělecky, a to třeba na muzikály, tanec, výtvarku, herectví nebo kytaru.

FILMOVÝ...

Ujíždí váš potomek na nějakém konkrétním filmu či seriálu? Existuje mnoho kempů orientujících se právě na aktivity spojené s určitým snímkem či postavou. Vyrazit tak může třeba na tábor s tématem Harryho Pottera, Pána prstenů, princezny Sofie, Avengers, Fantastických zvířat a kde je najít, Hunger Games a další.

VĚDECKÝ...

Máte doma malého vědátora? Neváhejte a pošlete jej na vědecký tábor. Zaměřují se třeba na chemii, zvířata nebo vesmír.

JAZYKOVÝ...

Chce se vaše dítě zdokonalit v oblasti jazyků? Klasika je anglický tábor. V nabídce je ale i francouzský, německý či španělský.

ZÁJMOVÝ...

Možná má vaše ratolest nějaký koníček a vy se poohlížíte po takovém táboře, který bude právě dané hobby rozvíjet. I takové existují. Na výběr je například koňský tábor, kuchařský, vojenský, rybářský, vodácký.

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO&TÁBORY A DĚTI najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 23. května