Pořádně nabitý program mají během léta členové Lukostřelby Prostějov. Tréninky, závody i soustředění. Všeho si v těchto měsících užívají dosytosti. „Přes prázdniny normálně fungujeme, máme za sebou třeba soustředění s dětmi. Platí pak, že se blíží mistrovství České republiky dorostu a žáků, nemůžeme tak polevit,“ uvedla předsedkyně Lukostřelby Prostějov Magda Robová.

Už během července oddíl čekala řada akcí. A to na nejvyšší možné úrovni. „Naposledy byli Michal Hlahůlek a Josef Křesala na světovém poháru v Kolumbii. Byl tam malý počet střelců, postupovalo jen 64 lidí. Dál postoupil Hlahůlek, který v prvním kole narazil na rekordmana z Koreje. Držel s ním tempo, ale zatím na něj nestačí,“ konstatovala Magda Majarová z Lukostřelby Prostějov. Aktivní ale byli také dorostenci. „Dorost se představil v Bukurešti, kam vyrazili Michael Roba a Eliška Koleňáková. Míša měl technické problémy s lukem. Měl tedy nevýhodu, ale v kvalifikaci udělal stabilní výsledek. V eliminaci mu na postup nestačil skvělý průměr 9,3. Eliška Koleňáková postoupila také a nakonec skončila na sedmnáctém místě. Na závodě udělala svůj druhý nejlepší výsledek,“ informovala Magda Robová.

I po zbytek prázdnin budou však lukostřelci v jednom kole. Pořád mají hodně akcí před sebou, včetně zahraničních. „Nedávno někteří naši střelci absolvovali jednodenní turnaj na Slovensku. Je před námi také finále ligy. Kluci se o první místo dělí s Plzní. Holky jsou na druhém místě a věříme v obhajobu. Michael Roba pak také míří na mistrovství Evropy do Anglie. Až do konce září máme nabitý program,“ poznamenala Magda Robová s tím, že na krátký oddech bude čas v říjnu.