Prostějovské léto se pomalu chýlí ke svému konci. Jeho dalším vrchiolem má být ve čtvrtek 25. srpna od 20:00 hodin koncert Václava Noida Bárty na náměstí T. G. Masaryka. Zpěvák měl v Prostějově vystupovat už dříve, nicméně covid mu vystoupení „zatrhl“. Tentokrát se představí v doprovodu kapely Bek Bek Clan a role předskokana se zhostí místní skupina Majestico Muzikus. Samozřejmostí budou i soutěže a další aktivity pro děti připravené Ekocentrem Iris, tentokrát s tématem pohádek.

V rámci Prostějovského léta 2012 už jsme na hlavním náměstí měli možnost navštívit koncerty Pavla Callty, Straceného Ráje a Olympicu. Nyní přijede Václav Noid Bárta. Ten nebude v Prostějově vystupovat poprvé, už je tomu nicméně několik let, co jste ho zde mohli vidět naposledy. Znovu se u nás měl ukázat před dvěma roky, ovšem tehdy plán na jeho koncert zhatil covid. „Pan Noid Bárta měl vystoupit již před dvěma lety při rozsvěcování vánočního stromu. Bohužel pandemie covidu vše pozměnila. A protože pan Bárta je český rockový zpěvák, herec, textař a hudební skladatel, pozvali jsme jej, tentokrát i s kapelou, v létě,“ sdělila Milada Sokolová, náměstkyně primátora pro kulturu. Zpěvák vystoupí konkrétně se skupinou Bek Bek Clan.

Jak už bylo naznačeno, Václav Noid Bárta je všestranný hudebník. Během svého života se učil hrát na zobcovou flétnu, klavír, klarinet, kytaru, basu a bicí. Od 17 let působí jako zpěvák postupně v různých kapelách. Je autorem písní k muzikálům a filmům, sám účinkuje v muzikálech již 18 let, s kapelami přitom vždy inklinoval k žánrům metal a rock. Je tedy patrné, že i Bártův koncert bude vskutku rozmanitý. „A protože zpívá nejen písně autorské, ale i známé hity jiných zpěváků, máme se opravdu na co těšit. Jsem již nyní zvědavá, zda se prostějovské náměstí rozezvučí zpěvem pouze Vaška Noida Bárty, nebo i zpěvem nás diváků,“ doplnila Sokolová.

Jako předskokan na pódiu od 18:00 hodin vystoupí prostějovská kapela Majestico Muzikus. Ve stejný čas budou na náměstí připraveny soutěže a další aktivity pro děti, které tradičně organizuje Ekocentrum Iris. Tentokrát bude tématem Pohádkový večer.

 

33 letak barta