Velký zájem obyvatel z okolních panelových domů vzbudil policejní zásah u restaurace LUTO u prostějovské nemocnice, k němuž došlo poslední srpnový den kolem dvacáté hodiny. Na základě podnětů čtenářů se Večerník obrátil na Policii ČR.

Na okraji prostějovského sídliště Hloučela zasahovaly ve středu 31. srpna tři policejní hlídky včetně psovoda. Jak se nám podařilo zjistit, příčinou byla krádež tašky s firemním notebookem a tabletem v hodnotě asi 20 000 korun. „Ten nechal zaměstnanec firmy na chvíli bez dozoru v chodbě bytu na Jiráskově náměstí v Prostějově. Vzhledem k tomu, že firemní elektronika byla vybavena GPS signálem, dostali jsme informace o tom, kde by se mohla odcizená brašna nacházet. Na dané místo byly ihned vyslány hlídky, které se nacházely v okolí,“ zareagovala podrobně na dotazy Večerníku ohledně okolností policejního zásahu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Brašna byla nalezena právě u vjezdu do areálu restaurace Luto v ulici Karla Svolinského v Prostějově. „V blízkosti místa se nacházel muž, který byl podezřelý z krádeže a na základě výzvy hlídku následoval na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů. V souvislosti s výše uvedeným jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež,“ uvedla Zajícová.

Podle neověřených informací některých z obyvatel blízkého sídliště si měli policisté na služebnu odvádět Jiřího D., který je v tomto prostředí „známou firmou“.