Už dlouho sní prostějovští hokejisté i krasobruslaři o druhé ledové ploše. Ta by pomohla rozšířit čas na ledě pro mládežnické i amatérské hokejisty, nadějné prostějovské hokejistky, ale také pro ty, kteří se věnují krasobruslení.

Stávající Víceúčelová hala-zimní stadion praská ve švech a dostat se na led třeba pro „hobby“ hokejisty, je čím dál tím větší problém. Řada amatérských hokejistů to proto musí řešit nákladným způsobem, kdy jezdí hrát své mače do vzdáleného Vyškova, Uničova nebo Přerova. „Jezdíme na ledy do Vyškova a Uničova. A to jen proto, že v Prostějově prostě není prostor," říká Jirka, který se hokeji věnuje rekreačně.

Teď je výjimečná možnost s tímto problémem pohnout. Na konci týdne budeme volit nové městské zastupitelstvo, a to podstatně ovlivní, zda nová ledová plocha vznikne, nebo ne. Milovníci hokeje i rodiče malých sportovců budou proto jistě zkoumat postoj jednotlivých kandidátek k „jejich“ problému.

Nejvíce zatím téma druhé ledové plochy v kampani řeší kandidátka vedená Miladou Sokolovou, tedy občanští demokraté a nezávislé osobnosti města Prostějova. Právě její lídryně  vnesla do debaty před volbami návrh, aby novou ledovou plochu postavil za předem jasně daných podmínek soukromý investor. To by mohlo být teď nejlepší řešení, protože by to příliš nezatížilo městský rozpočet a druhá ledová plocha by se mohla stavět relativně brzy.

Druhou ledovou plochu zmiňují jako svůj cíl i některé další kandidátky, ale ty ji většinou mají v pořadí svých priorit v oblasti výstavby sportovišť až za jiným velkým projektem. Někteří nejvíc mluví o bazénu, jiní o fotbalovém stadionu.

„Ve zdravém těle zdravý duch, říkala už moje babička. Každé sportoviště navíc je jen dobře. A z druhé ledové plochy může město jen profitovat. Hokejisté, krasobruslaři, hobíci, ale i školy a veřejnost. Za mě jednoznačně ano," říká Petr, který se chystá se svojí dcerou do školičky bruslení SK Prostejov 1913.

Pokud tedy fandíte mládežnickému a amatérskému sportu na bruslích, hlasujte i u voleb tak, aby druhá ledová plocha konečně vznikla.