Mladý tým plný hráčů, kteří mohou pomýšlet v budoucnu na první ligu. Pokud budou kvalitně pracovat. S takovou vizí nyní hraje ve FNL prostějovské eskáčko a předpoklady se postupně začínají naplňovat. Nejenže je výběr kouče Šustra na velice lichotivém pátém místě, svůj potenciál a talent v jejich šatně jen kypí. Zatímco nedávno z týmu odešel Jan Koudelka, který vyrazil na zkušenou do Brna, zájemci nyní krouží nad dalším hráčem, který původně do Prostějova přišel z nižší soutěže. Exuničovský Roman bala před rokem asi ještě ani nesnil o tom, že by si mohl zahrát proti Spartě!

Dvaadvacetiletého obránce 1.SK Prostějov Romana Balu má v hledáčku účastníka Fortuna:ligy SFC Opava. S informací přišel Nedělní Sport, dle jehož zpráv se na exuničovského zadáka pravidelně jezdili dívat trenér Radoslav Kováč a Pavel Zavadil, nový sportovní manažer klubu.

„Proběhlo zatím první jednání. Zatím jsme se ale nedohodli, nabízené podmínky nám nedávají smysl. Nechceme hráči bránit v růstu, ale dohoda musí být výhodná pro všechny strany,“ potvrdil přestupové spekulace František Jura, předseda prostějovskéhio fotbalového klubu.

Může se ale přesto stát, že o vytíženého obránce Prostějov přijde. „Hráče zájem z ligy potěšil, navíc se o něj zajímá i klub ze slovenské první ligy. Zkrátka ví, že se na něj jezdí dívat odjinud. Je mu jasné, že pokud nezasáhne zranění, může jít ještě nahoru a zájem neopadne, spíš naopak,“ říká dále Jura s tím, že by hráč určitě pochopil, kdyby hned první nabídka do nejvyšší soutěže nevyšla.

V Romanu Balovi, který do Prostějova přišel z Uničova, by tým ztratil kvalitního, všestranného hráče, který toho navíc ze všech hráčů do pole odehrál vůbec nejvíce.