Sbírka Bílá pastelka probíhala od 10. do 12. října. Dnes je jasné, že celorepublikový výnos činí 3 956 907,95 korun. Oblastní odbočka SONS Prostějov realizovala sbírku v úterý 11. 10. 2022, kdy prodávali studenti střední školy Trivis a Cyrilometodějského gymnázia pastelky za 30 Kč v ulicích města.

 

„Díky vstřícnosti zastupitelů měli studenti přístup i na radnici a Školní 4, i když nebyl úřední den. Studentům se podařila vybrat pěkná částka a vedoucí Lence Kyselákové se při prodeji pastelek na úřadech a v bankovních ústavech také dařilo,“ pochvalovala si Pavlína Bartošková ze SONS Prostějov

Do sbírky se zapojily opět čtyři základní školy. „V Melantrichově ulici se vybralo nejvíce, ale i v dalších školách Dr. Horáka, E. Valenty aj. Železného byl pěkný výnos. Letošní ročník sbírky byl tedy úspěšný a celkový výtěžek v Prostějově činil 55 047 korun. Prostřednictvím QR kódu jsme získali kolem jednoho tisíce korun,“ prozradila Bartošková. „Děkujeme školám za výbornou spolupráci a ostatním dárcům za finanční podporu,“ vzkázala s tím, že finanční prostředky budou použity na speciální programy pro zrakově postižené.