Akce roku? V Bedihošti jednoznačně. Zdejší fotbalové hřiště se stalo dějištěm návštěvy čertů krampus. Atrakce známá hlavně z Rakouska nalákala lidi z širokého okolí. A s předstihem připomněla, že mikulášské dovádění a každoroční respekt dětí před čerty se již blíží.

Pro Bedihošť se jednalo o premiéru. Organizátoři tak úplně nevěděli, co od akce čekat. „Přiznám se, že jsem se tak troch bál, že přijde šest set až sedm set lidí. Ale ve skutečnosti jsem tomu nevěřil. Ostatně měli jsme vyhrazených asi dvě stě míst pro auta. A dorazilo lidí neuvěřitelné množství. Mnozí říkali, že ještě nezažili na dědině tak velkou akci,“ konstatoval starosta obce Jiří Zips.

 Díky skupině organizátorů nakonec na hřišti vyrostlo několik stánků a obec mohla hostit velkolepou show. Dorazilo totiž přes tisíc lidí, do nichž vletělo deset krampus čertů, kteří přijeli z Olomouce. A krampus, to už je opravdu pořádný čert: děsivé masky, svítící oči. Jeden z čertů přinesl i ohnivou nůši pro neposluchy. Vyděsily se tak nejednou nejen malé děti, ale i ty odrostlé.

Nápad se setkal s obrovskou odezvou. Akce začala o něco později a hřiště zažilo nevídanou tlačenici. „Atmosféra byla super, ale bylo tolik lidí, že junior neměl šanci čerty vidět... Viděl je vlastně až ke konci, když chodili mezi lidmi. Nápad dobrej, ale trošku nedotažený do konce. Ten kordon lidí měl jít přes celé hřiště a viděly by i děti,“ uvedl jeden z návštěvníků akce Michal Krupík. Ocenil ale spoustu vyžití pro děti. „Junior byl ve svém živlu, spoustu svítících věcí, mečů, blbůstek. Občerstvení kupodivu hodně rychlé, žádné fronty. A krampusáky jsem viděl už ve Vídni. Samozřejmě bylo to něco jiného, ale byli celkem akční, takže za mě celkově spokojenost,“ uzavřel Krupík.