Úžasným způsobem zakončil sezónu prostějovský tenista Jiří Lehečka. Na Turnaji mistrů nadějí do 21 let v Miláně postoupil až do finále. V rozhodujícím utkání nestačil na Brandona Nakashimu ze Spojených států amerických, se kterým prohrál 0:3 na sety.

„Přes finálovou porážku to pro mě byl nejlepší konec sezóny, jaký jsem si mohl přát. Kdyby mi někdo na jejím začátku řekl, že si na konci zahraji finále, určitě bych to bral,“ hodnotil své vystoupení Lehečka, který se na milánský podnik kvalifikoval jako první český tenista v historii.

Prostějovský hráč v základní skupině prohrál s pozdějším vítězem, postup si ale zajistil výhrami nad domácí dvojicí Francesco Passaro, Matteo Arnaldi. V semifinále pak porazil Dominica Strickera ze Švýcarska, přestože do Milána nepřijel ve složité situaci.

„Po několika těžkých prohrách v posledních týdnech po US Open jsem se na kurtu necítil moc dobře. Neměl jsem pocit, že to jde správným směrem. Ale ukázal jsem, že mám hru na to, abych mohl hrát velmi dobrý tenis a mohl porážet i ty nejlepší,“ těšilo Lehečku.

Start v Miláně si Lehečka užíval až do posledního dne. „Byla to neuvěřitelná událost. Jsem velmi rád, že ATP něco takového organizuje, protože je to hezký dárek pro hráče, kteří můžou na takové akci soutěžit,“ ocenil pořadatele Lehečka, který již vyhlíží další sezóny. „Zaměřím se na to, abych zůstal ve stovce, co nejrychleji přešel na úroveň ATP Tour a dostal do světové padesátky,“ plánuje tenista.