Ženská tenisová asociace WTA zveřejnila jednotlivé nominace na ceny ženského okruhu. Mezi vyvolené se dostaly hned tři české tenistky, z nichž jedna hrála dříve za zdejší TK a dvě aktuálně manažersky spolupracují se šéfem prostějovského tenisu Miroslav Černoškem. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou v nominaci na cenu pro nejlepší deblový pár roku. O ocenění pro nováčka roku bude naopak usilovat Linda Fruhvirtová.

Krejčíková se Siniakovou přitom stihly letos odehrát jen osm turnajů, přesto vyhrály hned tři grandslamové turnaje v Melbourne, Wimbledonu a US Open a na závěrečném Turnaji mistryň si proklestily cestu až do finále. I díky tomu Siniaková zakončila sezónu jako deblová jednička.

Český tenis bude mít zastoupení také v kategorii WTA Newcomer of the Year, tedy nováček roku. Toto ocenění je udělováno tenistce, která debutuje v elitní světové stovce, případně dosáhne nějakého obrovského úspěchu. O toto ocenění bude usilovat Linda Fruhvirtová, která letos triumfovala na turnaji WTA v Čennaí a v 17 letech se stala nejmladší vítězkou titulu této sezóny!