Po delší době se v hanáckém městě opět ukázala univerzálka prostějovských volejbalistek Karin Šunderlíková, toho času ve stavu dlouhodobě zraněných. Navštívila extraligové derby VK doma proti Olomouci – a na první pohled byl jasně patrný velký pokrok v jejím uzdravování.

Když byla slovenská sympaťačka v Prostějově naposledy (ještě během vrcholící přípravy na aktuální sezónu), měla operované koleno v masivní ortéze, chodila o berlích a zraněnou nohu se snažila mít maximum času v poloze nahoře.

Nyní? Normální chůze bez jakýchkoliv zjevných známek toho, že v létě došlo k plastice přetrženého kolenního vazu. „Můžu říct, že léčba včetně všech rehabilitačních cvičení i procedur zatím probíhá velice dobře. Na dané období po operaci se cítím výborně, musím to hned zaklepat na zuby,“ smála se Karin před prestižním duelem s krajskými konkurentkami.

Týmové parťačky ji samozřejmě vřele přivítaly, došlo na mnohá objetí a v rámci časových možností i na četná popovídání. „Holkám jsem tedy štěstí nepřinesla, poprvé v tomto soutěžím ročníku prohrály. Ale jen těsně, proti skvěle hrajícím soupeřkám bojovaly na maximum. A jinak si dosud vedou v UNIQA extralize fantasticky, vždyť vedou tabulku! Babám moc držím pěsti a mám z nich velkou radost,“ ocenila Šunderlíková po ztracené bitvě poměrem 2:3.

Sama osobně se dost těšila na jednu věc. „Již brzy mě čeká kontrola u pana doktora, který mi důkladně prohlédne nohu, jak na tom je. A pokud vše bude v pořádku, mohl by mi už dovolit začít s lehkým běháním i dalšími posuny v individuální přípravě. Věřím, že moje rekonvalescence bude probíhat tak dobře jako doteď, abych se k volejbalu vrátila co nejdříve,“ pravila Karča odhodlaně.