Další dva zápasy mají za sebou prostějovští Jestřábi. Ti nejdříve ve středu porazili třetí Litoměřice, navíc na jejich ledě, 3:1. Následně ale o víkendu doma padli se Slavií po nájezdech 3:4. A to přesto, že už po první třetině Jestřábi mohli vést 3:0. „V téhle sezóně hoříme na koncovce. Proto nejsme v tabulce tam, kde bychom chtěli. A pořád se pohybujeme na středu tabulky,“ uvedl kouč Aleš Totter.

Nedobrá koncovka se projevila v základní hrací části a následně i v nájezdech. „Máme pět nájezdů za hry, nedáme gól. A teď v nájezdech další čtyři. Ta koncovka nás zlobí. Je to v hráčích. Paradoxně se do nájezdů dostávají hráči, kteří nejvíce střílí po tréninku, věnují se tomu. Ale bohužel,“ konstatoval kouč Prostějova. Ostatně, i s Litoměřicemi Prostějov soupeře výrazně přestřílel. Úspěšností střelby se ale nedostal přes deset procent. Se Slavií Jestřábi měli zprvu jasný střelecký náskok, ne však gólový. „Rozhodlo naše neproměňování šancí a to, že jsme tak rychle nerozdávali kotouče. Soupeř nás chtěl hrát na mantinelech. Hráli jsme soupeřovu hru: místo abychom hrál s kotoučem a rychle si ho posouvali, tak jsme se utápěli v soubojích. A soupeř nás zkušenostmi a silnými hráči přehrál,“ je si vědom Aleš Totter.

Jak tedy zpětně hodnotí týden Jestřábů? „Kdyby nám v pondělí někdo řekl, že budeme mít čtyři body, brali bychom to. My ale musíme vyhrávat za tři body. Hlavně doma. Máme jeden zápas a pak zas sbíráme po bodu. Třeba je to dobrý challenge pro středeční derby,“ odkázal na utkání s Přerovem. Do něj by měl nastoupit tým téměř kompletní. Do sestavy se vrátil i střelec David Ostřížek, který hned v prvních zápasech byl na ledě hodně vidět. Přesto ale soupiska Prostějova není početná. A klub se tak poohlíží po posilách. „Nějací hráči se nabízí. S nějakými jednáme. A uvidíme. Potřebujeme to doplnit hlavně v útoku. Zatím není nic jistého: může k doplnění dojít v prosinci nebo v lednu. Přestupní termín končí ke 31. lednu,“ upozornil Aleš Totter.