K poslednímu dni roku 2020 se počet pacientů v prostějovské nemocnici hospitalizovaných s covid-19 nepatrně zvýšil. Navíc deset z nich leží na jednotce intenzivní péče ve vážném stavu. Zároveň v nemocnici probíhají antigenní testy, o které je mezi Prostějovany obrovský zájem.

„K dnešnímu dni máme v Nemocnici AGEL Prostějov celkem sedmašedesát pacientů s covid-19, z toho deset ve vážném stavu,“ informovala Večerník při silvestrovském ránu Lucie Drahošová, manažerka marketingu společnosti Agel provozující prostějovskou nemocnici. Jak dodala, špitál nemá v této chvíli problém s volnými lůžky. „V tuto chvíli volná lůžka máme. Situaci zároveň neustále sledujeme a pružně reagujeme na aktuální potřebu, počet lůžek v případě potřeby navyšujeme,“ ujistila Drahošová.

Od poloviny prosince pak v prostějovské nemocnici probíhají antigenní testy na covid-19. „Zájem je obrovský, ale velké jsou i aktuální kapacity pro antigenní testování, které zájemcům v nemocnici nabízíme. Například mezi svátky dosáhl denní počet antigenních testů téměř čtyři stovky případů. Celkově jsme již v prostějovské nemocnici otestovali v rámci bezplatného antigenního testování přes dvě tisícovky zájemců, z nichž deset procent bylo pozitivních,“ nahlédla do statistik manažerka.

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 4. ledna