Takový nápor tu už dlouho nezažili. Ve středu 8. února se v jediném lyžařském areálu na Prostějovsku podařilo dosněžit celou sjezdovku a rozjet i delší vlek obsluhující dolní část svahu. O uplynulém víkendu se pak těšili z opravdu hojné návštěvnosti. Navzdory nemalému oteplení provozovatelé věří, že lyžovat se zde bude i o nadcházející sobotě a neděli.

 

Ideální sněhové podmínky, plné parkoviště, všechny tři vleky včetně dětského lana v provozu, fungující dva bufety, lyžařská škola i půjčovna vybavení. A po setmění i noční lyžování. Tak to o víkendu 11. a 12. února vypadalo v lyžařském areálu v Kladkách, který v průběhu obou dní navštívilo mnoho stovek návštěvníků.

Bylo to super. Něco podobného jsme už dlouho nezažili, mákli jsme si, všem patří poděkování za to, že jsme to zvládli. Není to pro nás nic samozřejmého, sezóna je u nás vždy poměrně nejistá a sehnat lidi je obtížné,“ liboval si Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky, který areál spravuje. 

Celý uplynulý týden však zatím spíše vybočuje z dosud dost mírné zimy. Navíc na nadcházející dny meteorologové opět hlásí teploty nad bodem mrazu. „Oteplení se určitě nevyhneme, ale nemělo by pršet, což je zásadní. Sníh je na sjezdovce udusaný, takže pokud nepřijde déšť, tak jen tak neroztaje. Věříme, že celý příští týden stejně jako nadcházející víkend se u nás bude lyžovat. Co bude dál, se uvidí,“ nastínil další výhled Křeček, kterého se Večerník zeptal i na pořádání oblíbeného závodu v obřím slalomu Kladecká lyže. „Zatím nevíme, pokud se bude konat, tak to bude poslední únorový víkend,“ zareagoval.

Zda tou dobou bude totiž ještě v Kladkách sníh, zůstává právě tou největší otázkou...