Řada hokejistů prošla od návratu Jestřábů do 1. ligy klubem. Někteří zůstali pár zápasů, jiní pár sezón. Z několika se staly legendy nebo svou předchozí dobrou pověst potvrdili, jiní naopak málem upadli v zapomnění. Ať tak nebo tak, řada těchto hráčů začátkem ledna změnila angažmá, a to včetně dvou Jestřábů, kteří skončili teprve nedávno. Těmi jsou samozřejmě útočník František Wágner a obránce Aleš Sova. Od obou se před sezónou čekalo hodně, jenže Wágner se trápil zdravotně, Aleš Sova se zase rozhodl pro zahraničí. Jejich cesty přitom v obou případech vedly na sever. Zatímco však cesta Františka Wágnera v německém Bayreuthu (DEL2) brzy skončila, ta Sovova v dánském Odense (DEN1) naopak právě začíná.

Dresy však měnila i řada dalších hráčů, kteří v nedávné minulosti nastupovali za Prostějov. Řada fanoušků si určitě vzpomene na Marka Drtinu. Jednatřicetiletý zadák byl v letech 2016 a 2018 nejproduktivnějším bekem Jestřábů, v obou případech posbíral přes třicet bodů, a za Jestřáby odehrál celkem 105 soutěžních zápasů (95 v základní části a 10 v play-off). Ze Slovenska přišla nyní překvapivá zpráva, že Drtina končí v Nových Zámcích, kde přitom nehrál špatně (16 zápasů, 2+5). Klub na svém webu pouze odchod hráče konstatoval, nijak ho neobjasnil.

Tím ale výčet nekončí. Dres změnili taky Radim Matuš a Denis Kindl. Zatímco Kindl v Prostějově výraznější stopu nezanechal, Radima Matuše si lze pamatovat jako velmi nadějného mladého hráče, který byl jedním z mála pozitiv v záchranářské sezóně 2014/2015. Nyní se objevila informace, že stejně jako Kindl přestupuje do Frýdku-Místku. Výčet pak uzavřeme Jaroslavem Moučkou, odchovancem Pardubic. Moučka v Prostějově rovněž působil na přelomu let 2014 a 2015. Jeho kariéra pak nabrala zajímavý směr. Z prvoligového Ústí šel do České Třebové, kde sbíral dva body na zápas. Rok nato už válčil v Přerově, kde si připsal dvě slušné sezóny. Tu letošní má ale pořádně divokou, vystřídal už tři kluby...