Bohužel stále platí, že kvůli určitým sporům v zákulisí se ve Večerníku pořád nedočtete o tom, co je nového u hokejistů LHK Jestřábi Prostějov. Zůstává to tak už řadu týdnů a řešení je zatím v nedohlednu, jak se zdá. Ke škodě všem zainteresovaným stranám.

Zejména tedy našim čtenářům, kteří tak nemohli louskat oslavné články o skvělém vyvrcholení výborné sezóny 2022/2023. Ta se ptačím dravcům skutečně vydařila, a to komplet celá. Byť stejně jako loni opět neprolétli do vysněného finále Chance ligy a skončili v ní zase čtvrtí.

Mezi minulým ročníkem a tím uplynulým však byl značný kvalitativní rozdíl. Během prvoligových bojů 2021/2022 se totiž tehdejší prostějovský tým trvale pohyboval na hraně elitní osmičky, do play off postoupil jen tak tak z předkola a následně ve čtvrtfinále využil hromadné marodky favorizovaných Litoměřic.

Zatímco letos Jestřábi pevně náleželi do nejlepší šestky, ve čtvrtfinále jako čtvrté nasazené mužstvo suverénně vyřadili právě Litoměřice a v semifinále nebyli daleko od setnutí vsetínského top favorita. Který je před rokem hravě smáznul. Herní posun směrem nahoru prostě byl u LHK jasně patrný.