(Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel) Nastávající maminky a tatínky z celého Olomouckého kraje zve Nemocnice AGEL Prostějov na Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení. Akce, která proběhne v úterý 18. dubna, nabídne budoucím rodičům jedinečnou možnost prohlédnout si prostředí porodnice, seznámit se s odborným personálem i získat informace o péči poskytované těhotným ženám, rodičkám a novorozencům. To vše zdarma a bez předchozí rezervace.

„I letos na jaře tradičně zveme nastávající rodiče k nám do porodnice, aby si mohli osobně prohlédnout zejména porodní boxy a poporodní pokoje, seznámit se s personálem, ale třeba si i vyslechnout rady ohledně toho, kdy je vhodné do porodnice k porodu vyjet,“ říká Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

Během Dne otevřených dveří rodiče získají odpovědi na otázky týkající se těhotenství, porodu, ale i péče o novorozence a průběhu šestinedělí. „Dozví se, jak poznat blížící se porod, co si vzít s sebou, jaké služby lze v porodnici využít, jak probíhá standardní i operační porod, ale i to, co následuje po propuštění domů,“ uvádí Tisoňová s tím, že zájemcům zdravotníci představí mimo jiné i možnosti odběru pupečníkové krve a jeho výhody.

„Na všechny příchozí rodiče se moc těšíme, společná setkání jsou vždy skvělou příležitostí získat zpětnou vazbu, ale zejména s předstihem probrat cokoliv, co rodiče zajímá. Jakmile rodičky přijíždějí už k samotnému porodu, mohou přicházet i bolesti a často nebývá prostor v klidu promýšlet možnosti,“ vysvětluje vrchní sestra.

Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov proběhne 18. dubna od 14.00 do 17,00 hodin, a to přímo na oddělení – ve 2. patře pavilonu E. Zájemci mohou přicházet kdykoliv v tomto časovém rozmezí, a to i bez předchozí objednávky.