Uplynulu sobotu v podvečer museli hasiči zasahovat v Dobromilicích, kde se zřítila štítová stěna jednoho z rodinných domů. Dle informací hasičů se celá záležitost naštěstí obešla beze zranění. Na místě zasahovaly profesionální jednotky hasičů, speciální jednotka pro stabilizaci a destrukci budov z Olomouce i kynologové.

 

Co přesně za zřícením stálo, je dále v šetření přivolaného statika. Podle informací hasičů pod sutinami nikdo nebyl a ani nejsou žádní zranění. „K místu jsme si vyžádali statika i hasičské kynology. To spíše z preventivních důvodů. Prozatím vše beze zranění, první průzkum sutin byl negativní. Po skončení provedeme zajištění pažením,“ informoval HZS Olomouckého kraje na Twitteru.

Na místě zasahovaly hned čtyři jednotky hasičů. Kromě profesionální jednotky z Prostějova to byli místní dobrovolní hasiči, kynologové a také speciální jednotka z Olomouce vycvičená pro tyto případy. „Po skončení vyhledávání a konzultaci se statikem provedeme zajištění a zabezpečení,“ dodali hasiči.