Standardní přípravy na utkání číslo dva mezi volejbalistkami VK Prostějov a KP Brno v rámci semifinále UNIQA extraligy žen ČR 2022/23 narušila nestandardní událost. Samozřejmě k ní občas dochází, ale většinou během tréninku, při zápasech jen výjimečně.

Co se tedy vlastně stalo? Necelých patnáct minut před plánovaným začátkem duelu – hned zkraje rozesmečovávání obou družstev – se přetrhla síť. Přesněji řečeno nevydrželo přímou ránu balónem spojovací ocelové lanko blízko druhému kůlu, čímž bylo sako logicky nepoužitelné.

Okamžitě tak odstartovala výměna, aby náhradní síť visela na svém místě místo té poškozené co nejdříve. Přesto sundání, opětovné nasazení, pořádné vypnutí i instalace nezbytných antének nějaký čas zabraly, zvlášť když se kvůli televizní technice muselo šíbovat rovněž s jedním obalem na kůl.

Nakonec celá mimořádná procedura zabrala čtvrt hodiny, tudíž přesně o tolik později zahájil samotný špíl. Sympatické bylo, že všichni trpělivě vyčkali bez jakýchkoliv stížností. Včetně fanoušků obou táborů, kteří pak strhující bitvě vytvořili bouřlivou atmosféru.