Polovina fotbalového jara je na spadnutí. A na tabulku se příznivcům prostějovského fotbalu stále nedívá dvakrát dobře. Druholigový celek trenéra Pavla Šustra má za sebou dobrý konec podzimu, ale špatný vstup do jara. První půltucet zápasů jara bylo ve znamení napůl dobrých výkonů, napůl výkonů horších, ale pravidelně výsledkových zklamání. Dva body z šesti mačů je chabý počin, Prostějov má na jaře nejhorší formu ze všech týmů a jen shodou okolností nepadl po víkendovém kole do sestupového bahna.

I když se to tedy při vyrovnané tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemusí nutně zdát, tento týden nejspíš definitivně rozhodne. A to nejen o úspěšnosti sezóny, ale hlavně o udržení celku ve druhé lize. Prostějov se totiž střetne s Vyškovem, kterému se také dvakrát na jaře nedaří, ale teď už zvítězil. A také se Spartou Praha „B“. Právě tento víkendový zápas bude nesmírně důležitý. Rezerva Letenských se rovněž rve v horší polovině tabulky, rozdíl v bodech je mezi týmy minimální.

Klíčový bude ale tento týden i proto, že dvě utkání čekají i konkurenty eskáčka ze spodku tabulky, a sice Táborsko a Třinec. Hodně může napovědět víkendový vzájemný souboj těchto týmů, kdy by nejvíce Prostějovu prospěla dělba bodů mezi tyto celky. A zároveň vlastní dobré výsledky.

Pokud by se tento týden eskáčku vydařil, dostal by se z nejhoršího. V opačném případě hrozí, že vyhrabat se nad čáru ponoru už bude hrozně. Ale hrozně těžké.