O kovový předmět v zemi temně zazvonily pracovní nástroje lesních dělníků uprostřed lesa u Seloutek. Když odhrabali hlínu, krve by se v nich nedořezal... Z tvaru předmětu, který vyhrabali, bylo patrné, že jde o nevybuchlou munici. Navíc na povrchu značně orezlou, takže jakýkoliv další kontakt s předmětem hrozil explozí!

 

Lesáci se proto raději odebrali do alespoň relativně bezpečné vzdálenosti a prostřednictvím tísňové linky 158 kontaktovali policii. „Ve středu pátého dubna odpoledne přijala policejní tísňová linka oznámení o tom, že lesní dělníci našli uprostřed lesa v katastru obce Seloutky nevybuchlou munici. Na místo se nejprve dostavila motohlídka, která okolí řádně zajistila a přivolala pyrotechnika,“ uvedla Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak dále poznamenala, expert konstatoval, že jde o leteckou munici, pravděpodobně ´ztracenou´ na katastru Seloutek někdy v průběhu druhé světové války. „Pyrotechnik si nález převzal a odvezl ho k bezpečnému zneškodnění,“ sdělila policejní mluvčí.