Již tuto sobotu 27. a neděli 28. května se ve fotbalovém prostředí naplno rozjede projekt, jenž vznikl před třemi lety na pomoc Alexandře Piňosové, která trpí vzácnou genetickou vadou a dalšími obtížemi. Nejdříve vše probíhalo víceméně v týmu Klenovic na Hané, kde tak činí již třetím rokem a nyní se rozhodli oslovit další týmy nejen z prostějovského regionu. A o co že jde? Za každou branku, která skončí v soupeřově síti, přispívají fotbalisté na rehabilitace a rehabilitační pomůcky dnes již šestileté Lexince. Tím tak vznikl projekt KAŽDÝ GÓL SE POČÍTÁ, který od svého vzniku v září roku 2020 nasčítal bezmála půl milionu korun.

 

„Uplynulý víkend nám už chodily ohlasy od týmů, které se zapojily v malé kopané, proto věříme, že další budou přibývat. V sobotu své poslední utkání sezóny sehrály hráčky Slovanu Liberec, soupeřem jim byla mistrovská Slavia. I když se jim nepodařilo vstřelit žádnou branku, tak rády Lexince přispějí. „Každý gól se počítá“ totiž pomáhá, i když se vám zrovna střelecky nedaří,“ raduje se Josef Popelka, který za projektem stojí.

Již zítra, tj. v úterý 23. května, se k povedené akci připojí SK Sigma Olomouc s nejlepším střelcem hanáckého celku a zároveň ambasadorem projektu Mojmírem Chytilem. Příslib zapojení už projevilo mnoho týmů nejen z prostějovského regionu. „Moc mě těší reakce klubů, které projevily zájem. A pokud ani vám není lhostejný osud malé Lexinky, připojte se a podpořte dobrou věc,“ vyzývá Popelka. „Osobně mohu potvrdit, že Lexinka dělá obrovské pokroky, což nám působí nesmírnou radost. Máme tak důkaz přímo před očima, že to, co děláme, má opravdu smysl.“

Víkend plný branek, jak zní podtitulek plánované akce, má za úkol jediné – rozvlnit ve dnech 27. a 28. května co nejvíckrát v utkáních po celé republice sítě za zády fotbalových brankářů. Za každý přesný zásah pak mužstvo, které se zapojí, přispěje částkou 500 korun. Může se však stát, že tým nepřekoná soupeřova gólmana ani jednou, v takovém případě by se jednalo o paušální příspěvek 1000 korun.

Přidat se můžete i vy, třeba už o tomto víkendu 27. a 28. května v zápasech vašeho týmu nebo jakoukoliv částkou na transparentní účet 2601389022/2010. I málo může mít obrovský vliv. „Věřím, že se přidají další a další. I málo může mít obrovský vliv. Každý tým a jeho člen tak na vlastní kůži může okusit, jak povznášející je to pocit, když můžete někomu pomoci,“ přeje si Popelka a zároveň děkuje svým spoluhráčům a vedení klubu TJ Sokol Klenovice na Hané za podporu, stejně tak všem, kteří se kdy na projektu podíleli, jmenovitě alespoň Antonínu Glouzarovi ze Skalky.

 

21 letak lexinka

 

21 letak lexinka2