Již pošesté během tohoto volebního období se setkali prostějovští zastupitelé ke svému společnému jednání v obřadní síni radnice. Zasedání zahájil v úterý 13. června v deset hodin dopoledne primátor Prostějova František Jura (ANO 2011). Program jednání byl velice pestrý, ovšem na první pohled nenabízel žádná třaskavá témata.

Přesto se ale u dvou bodů programu zastupitelé napříč politickým spektrem zdrželi déle, než se očekávalo. Terčem kritiky opozice se totiž stala připravovaná výstavba discgolfového hřiště v Kolářových sadech či plánovaná rekonstrukce fotbalového hřiště Za Místním nádražím. K vidění byly ovšem během úterý i slavnostní chvíle.

Z úterního zasedání se omluvil jediný komunální politik, a to Jan Mochťák z České pirátské strany. Po zahájení a schválení programu schůze předstoupila před zastupitele dlouholetá ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková. Ta se totiž ve funkci loučí a k 30. červnu tohoto roku odchází do důchodu. „Chtěl bych za celé město paní ředitelce nesmírně poděkovat za její práci, pozvedla naše divadlo do značných výšin,“ sdělil primátor František Jura. „Bylo to nádherných deset let,“ podotkla Jana Maršálková, kterou zastupitelé nakonec vyprovázeli z obřadní síně potleskem vestoje.

Zastupitelé a zastupitelky se ve větší míře pak věnovali rozboru hospodaření města za loňský rok, kdy rozpočet oproti původním pesimistickým předpokladům skončil výrazným přebytkem. „Nyní mám ve finančních rezervách města 430 milionů korun,“ pochlubil se primátor Jura.

Opozice se následně rozhohnila proti výstavbě discgolfového hřiště v Kolářových sadech a podobně pak kritizovala přidělení dotace na rekonstrukci fotbalového hřiště Za Místním nádražím. „Kozlovice mají lepší stadion než Prostějov,“ odmítal kritiky primátor Jura, který zároveň šéfuje prostějovskému druholigovému klubu.

Zastupitelé v úterý rovněž schválili seznam osmi osobností, kterým budou předány prestižní Ceny města Prostějova.

Jednání vrcholného politického orgánu se pak na chvíli pozdrželo kvůli pořízení společné fotografie zastupitelů venku před radnicí. Poté ale schůze pokračovala plynule dál a po šestnácté hodině bylo šesté jednání prostějovského zastupitelstva ukončeno.

 

Kompletní zpravodajství z úterního zasedání zastupitelstva Statutárního města Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 19. června