Nepochopitelnou tsunami negativních emocí vyvolalo rozhodnutí vedení města pustit se do opravy sto let starého vodovodu v České ulici. Proč? Protože jeho rekonstrukce byla spojena s kácením vzrostlých lip, které tu rostly. Uplynuly zhruba dva roky a lidé se mohou těšit nejen z vodovodu, ale i z nových stromů, kterým se v místě náramně daří. A pokud některý z nich uschne, je za něj po určitém čase vysazena náhrada.

Vedení magistrátu v České ulici ještě před začátkem kácení slibovalo, že po dokončení nezbytných stavebních prací budou na místě starých stromů vysazeny nové. Tak se i stalo. Bohužel některé z dřeviny po prvním roce uschly. Brzy však byly vyměněny za nové.

„Bude tomu tak i v případě dalších stromů, které třeba ještě uschnou,“ ubezpečil nejen obyvatele České ulice náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil.

Díky nezbytné výměně vodovodního potrubí i vhodně zvoleným druhům vysazených dřevin tak budou moci stromy v České ulici dělat radost nejen nám, ale pravděpodobně i našim potomkům.