Naposledy působil v Brně, teď bude ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nastupovat proti němu. Záložníkovi Jakubu Nečasovi vypršela ve Zbrojovce smlouva, na nové se dohodl s třetím týmem uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže a účastníkem baráže o FORTUNA:LIGU Příbramí. Středočeši půjdou do blížící se soutěže s pozměněným názvem, bez generálního partnera.

Už ne FK VIAGEM Příbram, ale pouze FK Příbram. U Litavky po roce skončila spolupráce se společností zabývající se nemovitostmi. „Partnerství bylo oboustranně zajímavé a my děkujeme za celoroční spolupráci. Protože ho dál neobnovujeme, zůstane název klubu bez sponzorského označení,“ říká na fkpribram.cz ke změně názvu klubu jeho ředitel Jan Starka. Důvody, proč k tomu došlo, nesdělil.

Zároveň nevyloučil, že by Příbram mohla pro nadcházející sezonu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY získat jiného generálního partnera. „Ta pozice zůstává otevřená, pro nás je to příležitost k dalším jednáním a novým spolupracím.“

Co je naopak jisté, je příchod Jakuba Nečase do města s hornickou tradicí. Osmadvacetiletý záložník podepsal smlouvu společně s agentem Filipem Zíkou v polovině prvního červencového týdne, poté se v novém působišti zapojil do přípravy. „Je pro nás nesmírně důležité posílit náš mladý tým také o zkušené hráče, jako je právě Jakub. Věřím, že s ním získáme kvalitní posilu do ofenzívy,“ komentuje letní podpis volného hráče na trhu Starka.

„Po konci v Brně jsem byl delší dobu bez fotbalu, takže i když mi příprava začíná později, už se na fotbal moc těším," prozrazuje na klubových stránkách nová tvář v příbramském týmu.

Nečas je odchovancem pražské Sparty. Z Letné dříve chodil hostovat a vyzkoušel si tak angažmá ve F:NL v barvách Pardubic a Vlašimi. Pod Blaníkem na podzim roku 2016 nastřílel během šestnácti zápasů osm gólů. V Mladé Boleslavi si pak vyzkoušel FORTUNA:LIGU a 27. února 2017 za Středočechy vsítil premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

Následovalo hostování u Bohemians 1905, do Ďolíčku pak Nečas přestoupil. V zimě 2021 se stěhoval na sever Čech do Liberce a loni v lednu do Brna. Se Zbrojovkou postoupil mezi elitu, tam se však Jihomoravané neudrželi a po roce se vrátili do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dohromady Nečas ve FORTUNA:LIZE nastoupil do 129 utkání, v nichž sedmkrát skóroval. O soutěž níž zaznamenal šest desítek startů a jedenáct tref.