Prostějov byl ve výzvě 10 tisíc kroků nejvíce zapojeným městem v celé České republice a naše řady se rozšířily oproti loňskému říjnu o více než 200 osob na celkový počet 758 aktivních účastníků. Celkem zúčastnění Prostějované ušli či naběhali 163 399 kilometrů, což je o 44 000 kilometrů více než v říjnu 2022. Prvenství v počtu účastníků si vysloužilo město Prostějov, magistrátní tým zároveň zaznamenal vítězství v kategorii městských úřadů.

„Myslím, že výzva je skvělou příležitostí nejen k rozpohybování společnosti, ale také možnost podívat se jinak na mobilitu ve městě. Jen u nás na radnici jsme měli postavených deset týmů,“ řekl na vyhlášení František Jura, primátor Prostějova.

Mimořádné zapojení města bylo také jedním z důvodů, proč se vyhlášení konalo právě v Prostějově. „Jsem moc rád, že se naši zaměstnanci postavili k dubnové výzvě deset tisíc kroků tak aktivně a že se nám podařilo sestavit celou desítku týmů. Chtěl bych zároveň účastníkům poděkovat, protože to byly právě i jejich kroky, které nás přivedly k celkovému vítězství v kategorii magistrátní týmy,“ pochválil účastníky výzvy tajemník prostějovského magistrátu Libor Vojtek.