Už před koncem minulého ročníku jsme vás informovali o první trenérské změně, která v rámci regionální kopané nastala. V Čechovicích si pozici asistenta a hlavního trenéra vyměnili Lukáš Koláček a Pavel Kucharčuk.

Další novinku pak oznámili v tomto týdnu v Kralicích, kde skončil dosavadní kouč David Kobylík, jenž zamířil do divizních Kozlovic. Jeho místo nově převezme další bývalý ligový fotbalista a naposledy kouč Lutína Petr Mrázek. Ten už s mužstvem zahájil přípravu na nový ročník.

Kobylíka nahradí Mrázek

 Za změnou, která se v Kralicích udála, nestály neuspokojivé výsledky či špatné vztahy. Bývalý lodivod se rozhodl přijmout nabídku Kozlovic, které v minulém ročníku ovládly divizi skupinu E. Postup do MSFL ale vedení klubu nepřipustilo a v letošním roce se tak s mužstvem pokusí o podobný úspěch bývalý ligový hráč a mládežnický reprezentant. Toho v Kralicích nahradí další nositel známého jména z ligových trávníků Petr Mrázek.

„Nějaké nabídky jsem měl už dříve, ale nechtěl jsem v tom Kralice v danou chvíli nechat. Dá se říct, že to byly nabídky, které se daly odmítnout. Nyní se ale ozvaly Kozlovice, s nimiž jsem byl v kontaktu už dříve. A s panem předsedou Novotným jsme se bez větších problémů domluvili na uvolnění,“ prozradil k této změně už bývalý lodivod Kralic.

V žádném případě ale neodchází ve zlém a mužstvu dál přeje, aby se postupně vrátilo tam, kde podle něj patří. „Byl to náročný rok a takový restart pro klub. Věřím, že teď se podaří zase posílit a postupně klub stabilizovat tak, aby se mu zase dařilo dostávat na lepší příčky a časem snad i zpátky do přeboru. S panem předsedou i řadou hráčů mám přátelské vztahy a rozhodně se čas od času uvidíme. Minimálně jim budu fandit, pokud to čas dovolí, tak i osobně,“ dodal Kobylík.

Předseda klubu Jan Novotný jeho slova potvrdil a rovnou prozradil i jméno jeho nástupce. „Davidovi musím za jeho práci poděkovat. Obzvláště poslední rok byl pro nás oba náročný a jsem rád, že se nám povedlo udržet v soutěži, kdy jsme tým stavěli skoro od nuly. Nyní k nám dorazil kouč Petr Mrázek, který naposled vedl Lutín. Věřím, že se nám podaří mužstvo posílit. Žádná velká přání ale zatím nemám. Budu upřímně spokojen, když se budeme držet v klidném středu tabulky. Nějaké větší ambice ještě mají určitě čas. Kádr bude trochu jiný a do toho i nový trenér,“ uvedl předseda.