Městská policie Prostějov v závěru minulého týdne vydala upozornění na změnu dopravního značení. Na Poděbradově náměstí bylo totiž naistalováno nové dopravní značení IP 13b – Parkoviště s parkovacím kotoučem. Změna nastala na parkovišti u Komerční banky.

 

 „Parkování má časově omezenou dobu, a to od pondělí do pátku od 8.00 do 18.00 hodin, doba stání vozidla však nesmí být delší než jedna hodina. Na takto označeném parkovišti musí řidič při začátku stání umístit kotouč neboli parkovací hodiny viditelně ve vozidle a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit,“ uvedl Petr Zapletal, z Oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Řidiči se s touto dopravní značkou setkávají v Prostějově na více místech, například ve Školní ulici u budovy kina Metro, na parkovišti u magistrátu, v Mathonově ulici na parkovišti u nemocnice, v Plumlovské nebo Demelově ulici u odboru dopravy. „Běžně se značka používá ve všech krajských i větších městech, a proto doporučujeme mít ve vozidle parkovací hodiny. Kdo nedodrží nebo nerespektuje dopravní značku Parkoviště s parkovacím kotoučem, dopouští se dopravního přestupku a lze mu za takové jednání uložit pokutu příkazem na místě až do výše 2 000 korun,“ upozorňuje Zapletal.