Co všechno dokáží drogy... Petra Zlámalová porodila celkem tři děti. O všechny však víceméně přišla.

Naprosto nepoučitelná feťačka a zlodějka z Mostkovic totiž po mnoha excesech skončila nejprve na ulici, letos v březnu pak i za mřížemi. Z vězení se na svobodu jen tak nepodívá. K předchozím trestům jí prostějovský soud minulý čtvrtek nadělil dalších 7 měsíců!

Jedno dítě vychovává babička, druhé je u otce a třetí skončilo v ústavní péči. Nelze se divit. Dokud byla nezbedná žena na svobodě, mnohem více než o své potomky se Petra Zlámalová starala o to, kde by si mohla „šlehnout“ případně, kde by co mohla „šlohnout“. Nyní tráví svůj život ve vězení a soudě z jejích vlastních slov jí výkon trestu svědčí. „Jsem ráda, že jsem tady, kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych zůstala venku,“ svěřila se Petra Zlámalová během videokonferenčního rozhovoru z věznice v Opavě o prostějovské soudní síně.

Před zdejším tribunálem byla obžalována z celkem deseti krádeží. Převážně kradla potraviny po obchoďácích, jedna krádež se však vymykala. Během návštěvy své dcery, která vyrůstá u prarodičů v bytě na náměstí E. Husserla, se nerozpakovala ukrást pěstounce mobilní telefon! Nebyl to však ojedinělý prohřešek. O tom, že se jedná o zlodějku skutečně nenapravitelnou, svědčí fakt, že na svém kontě má rekordních 30 přestupků!!!

Její rejstřík trestů pak obsahuje „pouze“ čtyři záznamy. Jakékoliv podmínky se v jejím případě míjely účinkem a ona kradla dál a dál. Odsouzena byla také za to, že nezvládala platit ani mizivé alimenty na některé ze svých tří dětí. Relativně nedávno tak byla do vězení soudem poslána nejprve na dva, pak i na šest měsíců. Do basy však dobrovolně nenastoupila a museli ji tam doprovodit policisté.

„Mrzí mě, že jsem žila život, jaký jsem žila, a jen kradla a kradla. Pobyt ve vězení mi hodně dal, ráda bych skončila s drogami a začala žít normálně. Všem, komu jsem ublížila, bych se chtěla omluvit,“ vzkázala Zlámalová, které k předchozím dvěma trestům přibyl ve čtvrtek 24. srpna další, tentokrát sedmiměsíční. Kromě toho bude muset zaplatit způsobenou škodu. „Ve vašem případě již nepřipadá v úvahu jiný než nepodmíněný trest. Jako polehčující okolnost vidím vaše úplné doznání i projevenou lítost,“ odůvodnila soudkyně Adéla Pluskalová rozsudek, který je již pravomocný.