Rekonstrukce vodovodního řadu, kterou v Nerudově ulici v Prostějově už několik měsíců financuje a provádí společnost Vodovody a kanalizace Prostějov, se chýlí ke konci. Nově vedení magistrátu oznámilo, že v ulici nechá vysadit nové stromy, které musely být dříve kvůli rekonstrukci pokáceny.

 

Rada města odsouhlasila uzavření smlouvy s nadací ČEZ na podzimní výsadbu v Nerudově ulici. „Jde o příspěvek z grantového programu Stromy 2023 Nadace ČEZ. Žádost jsme podali v červenci letošního roku a byla schválena správní radou Nadace ČEZ v září. Půjde o podporu ve výši 135 784 korun,“ shrnuje primátor František Jura (ANO 2011).

V rámci projektu dojde k výsadbě nových stromů v lokalitě Nerudovy ulice v Prostějově. „Na západní straně mezi ulicemi Plumlovská a Melantrichova vysadíme celkem dvaadvacet stromů. Půjde o patnáct habrů a sedm hlohů, přičemž celkové náklady na pořízení stromů včetně pomocného materiálu a prací činí téměř dvě stě tisíc korun.“ přidává Jiří Pospíšil(PéVéčko), náměstek pro oblast komunálních služeb.