Už dvanácté pokračování FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a poslední duel před druhou reprezentační pauzou v podzimní části odehrají fotbalisté prostějovského eskáčka na domácí půdě, respektive v holickém azylu v sobotu dopoledne, kdy dorazí nedaleký soupeř z Líšně.

Fotbalisté Prostějova budou chtít navázat na předchozí domácí úspěch s Varnsdorfem i vítězství v minulé sezóně na domácí půdě. Zda se jim to podaří, bude jasné krátce po poledni, protože výkop je stanoven na tradičních 10.30 hodin.

Fotbalisté Líšně se pod vedením kouče Valachoviče pravidelně pohybují mezi lepší polovinou druhé ligy a stejné ambice mají i pro letošní ročník. V něm jim ale úvod příliš nevyšel, jenže od pátého kola už to byla jiná písnička. Mužstvo postupně stoupalo tabulkou, což bude chtít potvrdit i nyní proti eskáčku. Líšeň zároveň patří mezi celky, které příliš branek nedávají, ale také nedostávají.

Pro Prostějov to bude další důležitý zápas směrem ke klidnějšímu přezimování, protože na domácí půdě potřebuje pravidelně sbírat body. Proti Líšni se mu to v posledních třech mistrovských a jednom přátelském zápase povedlo, na což by i teď rád navázal.

O motivaci navíc má jistě postaráno aktuálně útočník Prostějova Jan Silný, který právě z Líšně vstoupil do nejvyšší soutěže, odkud nyní hostuje v modro-bílém dresu.