Nádherný areál Klubu biatlonu Prostějov v krásném prostředí mezi Zdětínem a Běleckým Mlýnem, který vybudovali i zrekonstruovali oddíloví členové za nezištné pomoci rodičů do současné podoby, nese své ovoce. Závodníci hlavně mládežnických kategorií se zde systematicky připravují pod vedením výborných trenérů Romana Večeři (současně klubový předseda a stále kvalitní biatlonista), Tomáše Ševčíka a Martina Bábka.

Po úspěšném uspořádání Regionálního závodu v letním biatlonu žactva, dorostu a dospělých právě v areálu KB Prostějov za účasti 150 startujících se vyslanci hanáckého klubu rozjeli na další klání jak po České republice, tak i do zahraničí. A dosahovali skvělých výsledků. Například František Ševčík zazářil na mezinárodním mistrovství Polska, kde vyhrál všechny disciplíny, do nichž zasáhl! Tedy vytrvalostní závod, sprint i štafetu dorostenců, byl hvězdou národního výběru ČR.

Další zastávkou byl Slovenský pohár v Predajné se ziskem dvou medailí. Vytrvalostní závod: dorostenci – 2. František Ševčík, muži – 3. Roman Večeřa, 4. Tomáš Ševčík. Závod s hromadným startem: žákyně – 6. Eliška Večeřová. Sprint: dorostenci – 5. František Ševčík, muži – 5. Roman Večeřa, 7. Tomáš Ševčík, další kategorie – 14. Helena Slintáková, 22. Michael Vlk, 23. Jakub Koukal, 24. Jan Mička.

Na konci srpna pak prostějovští biatlonisté excelovali při Českém poháru v Plzni, kde talentovaní chlapci žákovského věku získali tři cenné kovy včetně dvou zlatých! Zasloužila se o to nejen parádní střelba, ale i bojovnost na trati. Marek Dostálek neminul žádný terč a Jakub Špaček netrefil jedinkrát.

Výsledky – vytrvalostní závod: 3. Jakub Špaček, 8. Marek Dostálek, 9. Mikuláš Všetička, 23. Richard Bábek, 29. Dominik Černý. Sprint: 1. Jakub Špaček, 1. Marek Dostálek, 9. Richard Bábek, 12. Mikuláš Všetička, 22. Dominik Černý.

„Z tohoto stručného přehledu je vidět, že systematická práce trenérů v čele s Romanem Večeřou se u mládežnických kategorií vyplácí. Klub biatlonu Prostějov je v Olomouckém kraji jasnou jedničkou a v rámci České republiky patří mezi velice dobré oddíly. Všude vzorně reprezentuje statutární město Prostějov. Právě jemu, Olomouckému kraji i všem dalším partnerům chceme moc poděkovat za výraznou a nezištnou podporu,“ uvedl čestný předseda KB Prostějov Antonín Dušek. „Velkým vyznamenáním kvalitní systematické práce našeho klubu bylo také ocenění dvou jeho členů při slavnostním vyhlášení ankety Sportovec města Prostějova 2022, ze kterého si ceny v jedné z kategorií odnesli Roman Večeřa a František Ševčík,“ doplnil Dušek.